Overbuste Corset

Overbuste Corset 3-daagse Masterclass

Lestijden van 10:00 tot 17:00 uur.

In deze driedaagse masterclass leer je onder begeleiding van Marloes Dadswell hoe je een overbuste corsetpatroon tekent op eigen maat. Aan de hand van het getekende patroon maken we een toile om door te passen om vervolgens het corset te maken uit een zelf gekozen modestof. Aan het einde van de masterclass heb je een op maat getekend patroon welke je telkens opnieuw kunt gebruiken, een prachtig en goed zittend corset en de kennis hoe je deze maakt.

Tijdens deze masterclass zullen de volgende punten aan bod komen:

  • Het nauwkeurig nemen van de maten die je nodig hebt om het patroon te tekenen.
  • Het opzetten van het patroon waarbij je inzicht leert krijgen in het vormen van het gewenste silhouet en het creëren van een ronde, goed ondersteunde buste.
  • Uitleg over de verschillende corsetmaterialen en functies hiervan.
  • Het maken van een toile/proefmodel en hoe de pasvorm aan te passen indien nodig.
  • Hoe je een busk corsetsluiting in moet zetten.
  • Je leert verschillende naaitechnieken om een zo glad mogelijk resultaat te creëren.
  • Je kan tevens de door Marloes gemaakte korsetten van dichtbij bestuderen.
  • Hoe je een corset aandoet en inrijgt.

Er is een zeer beperkt aantal plekken beschikbaar per cursus. Dit om iedere cursist veel aandacht te kunnen bieden en de groepjes overzichtelijk te houden voor iedereen.

Vaak ontvang ik de vraag “Ik heb niet zo veel ervaring in het maken van kleding, kan ik wel meedoen met de cursus?”. Het antwoord hierop is simpel: er is tijd en ruimte voor iedereen, op welk niveau dan ook! Door de kleine groepjes is het absoluut mogelijk om vragen te stellen en extra begeleiding te krijgen. Alle stappen worden in detail uitgelegd en waar nodig gedemonstreerd.

De masterclass wordt gehouden in Delft en kost € 465, dit is inclusief een heerlijke lunch en onbeperkt thee en koffie. Ook zit hier een materialenpakket bij met alle benodigdheden. Er is de mogelijkheid om een eigen modestof mee te nemen of een zijde uit te kiezen tijdens de cursus, deze is per meter te koop.

*Feedback van cursisten:*

– Wat een inspirerende cursus en aanstekelijk enthousiasme van Marloes!

– Ik heb zo veel nieuwe technieken geleerd en kon alles lekker op mijn eigen tempo doen.

– Je geduld, rust, kennis van materialen, patroon, locatie, interesse enz heb ik zeer op prijs gesteld.

siphonophore1