Heren Overhemd

Tijdens de tweedaagse patroontekencursus “Heren Overhemd”, leer je hoe je een overhemd-patroon geheel op maat tekent en welke naaitechnieken worden toegepast.

Na het opmeten en berekenen van alle maten gaan we stap voor stap het patroon tekenen voor het overhemd. Het patroon wordt dus geheel op maat getekend. Let er op dat je tijdens de dag zelf iets aantrekt waarover makkelijk gemeten kan worden zoals een glad zittend shirtje. Mocht je het overhemd voor iemand anders willen maken stuur ik je van te voren de maten door welke gemeten moeten worden.

Vervolgens tekenen we ook een mouw met manchet en een kraag met staander en maken het gehele patroon productie-klaar.

Op de tweede dag maken we het overhemd aan de hand van het getekende patroon. We maken de kraag met staander en bij de mouw verwerken we een zogenaamde huisjessplit met manchet.

Lunch, koffie, thee en iets lekkers zijn allemaal inbegrepen in de prijs en ook wordt er gezorgd voor patroontekenpapier en een basisstof om het overhemd van te maken. Je kunt er ook voor kiezen een eigen modestof mee te nemen zoals een Vlisco-stof. Ook ontvang je een boekje met alle behandelde lesstof en de stap voor stap uitleg van het patroontekenen. Het enige wat je zelf mee hoeft te nemen is:

  • een papier- en een stofschaar
  • tekengerei zoals een potlood, gum en pen
  • Liniaal
  • Geodriehoek
  • Spelden
  • Rekenmachine

De eerstvolgende cursus zal plaatsvinden op zondag 19 en 26 April 2020. De les begint om 10:00 uur en eindigt om 17:00 uur met eventueel een kleine uitloop en kost € 175,-.

Wil je je inschrijven, heb je nog vragen of zou je een andere datum willen reserveren? Neem dan contact op via onderstaand formulier.