Patroontekenen

Zou je graag een kledingstuk willen maken dat helemaal als gegoten zit? Een mooi basispatroon willen leren tekenen op eigen maat en op die van een ander?

Volg dan één van onze patroonteken-workshops!

Tijdens de workshops leer je hoe je goed de benodigde maten opmeet en waar op te letten bij het maatnemen. Vervolgens tekenen we stap voor stap het gehele patroon uit. Geen gedoe met kleine op schaal getekende patronen en knip- en vouwwerkjes, gewoon een patroon om direct mee aan de slag te gaan.

Na het tekenen van het patroon maken we ook een proefmodel om door te passen. Ook laat ik je een aantal bijzondere coupe-variaties zien en laat ik je zien hoe je het patroon kunt aanpassen waar nodig.

Ervaring met het patroontekenen is absoluut niet nodig, zolang je bij het zien van cijfers en berekeningen maar geen allergische reactie krijgt. De groepjes houden we bewust wat kleiner zodat er voor iedereen voldoende aandacht is.

Patroonpapier en proefstof zit altijd bij de les inbegrepen en ook een lekkere lunch. Tevens ontvang je een boekje met hierin alle behandelde lesstof en de stap voor stap uitleg van het patroontekenen.

De onderstaande patroontekencursussen zijn allemaal gericht op het tekenen van dameskleding. Zou je graag een herenpatroon willen leren tekenen? Dit is ook mogelijk bij Sew Delft, neem hierover gerust contact op!

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via contact@sewdelft.com

2 Daagse Patroontekencursus “Blouse”

2 Daagse Patroontekencursus “Jurk”

2 Daagse Patroontekencursus “Pantalon”

2 Daagse Patroontekencursus “Herenoverhemd”

3 Daagse Patroontekencursus “Jasje”