Blouse

ptblouse

Tijdens de tweedaagse patroontekencursus “Blouse”, leer je hoe je goed moet meten en hoe je een blouse-patroon geheel op maat tekent en waar je op moet letten qua ontwerp en draagcomfort.

Na het opmeten en berekenen van alle maten gaan we stap voor stap het patroon tekenen voor het lijfje van de blouse of tuniek. Het patroon wordt dus geheel op maat getekend. Let er op dat je tijdens de dag zelf iets aantrekt waarover makkelijk gemeten kan worden zoals een glad zittend shirtje.

Vervolgens tekenen we ook een mouw en een kraagje.

Op de tweede dag maken we een proefmodel aan de hand van het getekende patroon om deze vervolgens door te passen en laat ik je een aantal coupe-variaties zien en bijzondere technieken.

Lunch, koffie, thee en iets lekkers zijn allemaal inbegrepen in de prijs en ook wordt er gezorgd voor patroontekenpapier en stof om de proefmodellen van te maken. Ook ontvang je een boekje met alle behandelde lesstof en de stap voor stap uitleg van het patroontekenen. Het enige wat je zelf mee hoeft te nemen is:

  • een papier- en een stofschaar
  • tekengerei zoals een potlood, gum en pen
  • Liniaal
  • Geodriehoek
  • Spelden
  • Rekenmachine

De eerstvolgende cursus zal plaatsvinden in 2020, de datum zal zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt. De les begint om 10:00 uur en eindigt om 17:00 uur en kost € 175,-.

Wil je je inschrijven, heb je nog vragen of zou je een andere datum willen reserveren? Neem dan contact op via onderstaand formulier.