Pantalon

Tijdens de tweedaagse patroontekencursus “Pantalon”, leer je hoe je goed moet meten en hoe je een pantalon-patroon geheel op maat tekent.

Na het opmeten en berekenen van alle maten gaan we stap voor stap het patroon tekenen voor de pantalon/broek. Het patroon wordt dus geheel op maat getekend. Let er op dat je tijdens de dag zelf iets aantrekt waarover makkelijk gemeten kan worden zoals een glad zittend shirtje en bijvoorbeeld een legging. Je kunt bij het tekenen uit een aantal verschillende pasvormen kiezen en ook gaan we zakken en broekssluitingen tekenen.

Op de eerste dag maken we ook een proefmodel aan de hand van het getekende patroon om deze vervolgens door te passen en behandelen we tal van voorkomende pasproblemen en hoe deze op te lossen. Wat doe je bijvoorbeeld bij iemand met in verhouding wat bredere heupen? Of een holle rug?

Op de tweede dag tekenen we nog een broek met jeans accenten en een leggingpatroon op maat. Ook laat ik verschillende naaitechnieken zien zoals het maken van een gulp, de couture-manier van het maken van een tailleband etc.

Lunch, koffie, thee en iets lekkers zijn allemaal inbegrepen in de prijs en ook wordt er gezorgd voor patroontekenpapier en stof om de proefmodellen van te maken. Ook ontvang je een boekje met alle behandelde lesstof en de stap voor stap uitleg van het patroontekenen. Het enige wat je zelf mee hoeft te nemen is:

  • een papier- en een stofschaar
  • tekengerei zoals een potlood, gum en pen
  • Liniaal
  • Geodriehoek
  • Spelden
  • Rekenmachine

De eerstvolgende cursus zal plaatsvinden op zondag 16 en zondag 23 Januari 2022. De les begint om 10:00 uur en eindigt om 17:00 uur en kost € 185,-.

Wil je je inschrijven, heb je nog vragen of zou je een andere datum willen reserveren? Neem dan contact op via onderstaand formulier.